Citrusbavarois
Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine
- 1 perssinaasappel
- 1 citroen
- 0,5 lt citroenkwark
- 1/4 lt slagroom
- 75 gram suiker
- slagroom en partjes sinaasappel om te garneren
Instructies
- Stap 1
- Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Pers de sinaasappel uit. Borstel de citroen af onder de hete kraan en rasp de schil. Pers de citroen uit. Doe de uitgeknepen gelatine met het sinaasappelsap en het citroensap in een kleine kom en zet circa 10 seconden op 750 Watt in de magnetron tot de gelatine is opgelost. Roer goed en laat afkoelen.
- Stap 2
- Doe de kwark in een kom en roer de opgeloste gelatine en de citroenrasp erdoor. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de slagroom door het kwarkmengsel en schep de bavarois in een mooie glazen schaal of in glazen. Zet afgedekt minstens 4 uur, maar liever nog een hele nacht in de koelkast. Garneer de bavarois desgewenst met slagroomrozetten en partjes sinaasappel.