Cheesecake met blauwe bessen
Ingrediënten
- 75 g boter
- 100 g bastognekoeken
- 200 g ricotta
- 25 g witte basterdsuiker
- sap en rasp van 1/2 citroen
- 1 ei
- 1 eidooier
- 125 ml slagroom
- 100 g blauwe bessen
- 1 klein blikje lychees
- poedersuiker
Instructies
- Stap 1
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius. Bekleed de bodem en opstaande rand van de springvorm met bakpapier. Laat de boter smelten, maar niet bruin worden. Verkruimel de bastognekoek in de keukenmachine en roer de gesmolten boter er goed doorheen. Druk dit kruimeldeeg op de bodem van de springvorm en strijk goed aan.
- Stap 2
- Vermeng in een kom de ricotta, suiker, citroensap en rasp en eieren. Klop de slagroom lobbig en schep dit ook door de ricotta. Vul de springvorm met het mengsel en bak in 30 minuten gaar.
- Stap 3
- Laat de taart afkoelen tot lauw voordat u de rand verwijderd. Versier de taart met de bessen, lychees en poedersuiker.