Bleu d' Auvergne met notenbrood
Ingrediënten
- 1 zakje gist van 7 g
- 1 el honing
- 3 dl handwarm water
- 250 g volkorenmeel
- 150 g maiuml;smeel
- mespunt kaneelpoeder
- 1 tl zout
- 50 g blanke rozijnen
- 50 g krenten
- 50 g hazelnoten
- 200 g Bleu d#39;Auvergne
Instructies
- Klop de gist in een kommetje met de honing en een paar eetlepels warm water tot een papje en laat even staan. Doe al het meel, kaneel, zout en de rest van het water in een kom en roer door elkaar. Giet het gistpapje erbij en kneed tot een deeg. Blijf minstens 5 minuten stevig kneden tot het deeg soepel wordt en voeg dan de rozijnen, krenten en hazelnoten toe. Kneed alles nog een paar minuten goed door. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Laat het deeg een half uur afgedekt rijzen en kneed het nogmaals goed door. Kneed het deeg in een langwerpige vorm en bak het op de bakplaat eerst 10 minuten. Temper de oven naar 200 graden Celsius en bak het brood nog 20 agrave; 30 minuten. Als het broodje hol klinkt als je er met een mes op tikt, is het gaar. Snijd per persoon een paar plakjes brood af en serveer dit met een stukje kaas en eventueel wat gedroogde vijgen en dadels.