Kabeljauwquiche 'caprese'
Ingrediënten
- 300 gram kabeljauwfilet zonder huid, in blokjes
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 600 gram trostomaten, in plakjes
- 2 bollen mozzarella (agrave; 125 g), in plakjes
- 4 eieren
- 125 gram mascarpone
- 3 el basilicum, in reepjes + handvol als garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 ordm;C. Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm (24 cm oslash;) met de deegplakjes. Verdeel de kabeljauwfilet over de bodem en bestrooi met zout en peper. Leg er de plakjes tomaat en mozzarella dakpansgewijs op.
- Klop de eieren los. Roer de mascarpone los en klop door de eieren. Voeg de reepjes basilicum en zout en peper naar smaak toe. Schenk het eimengsel in de taartbodem.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de quiche uit de oven met een handje basilicumblaadjes.
- Per persoon 2940 kJ / 700 kcal / 38 g eiwit, 47 g vet, 31 g koolhydraten
- Tip Besmeer de deegbodem dun met pesto en leg er dan de kabeljauwfilet op.
- Serveertip Geef er nog een frisse rucolasalade bij.