Geroosterde schol met rucolapesto
Ingrediënten
- 4 schollen
- 1 teen knoflook
- 1 el pijnboompitten
- 50 g rucola
- 10 el olijfolie extra vierge
- 3 el parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
- 1 Verwarm de oven voor tot 200 ordm;C. Pureer met de staafmixer de knoflook, de pijnboompitten, de rucola en 6-7 el olijfolie tot een gladde pasta. Meng er de kaas door. Breng de rucolapesto op smaak met zout en peper.
- 2 Leg de schol op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de vis met de resterende 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de schol in de voorverwarmde oven in 8-10 min. gaar.
- 3 Leg de schol op 4 borden. Schep er een flinke lepel rucolapesto bij.
- Per persoon 1890 kJ / 450 kcal / 41 g eiwit, 31 g vet, 2 g koolhydrate
- Serveertip Lekker met spaghetti en een partje citroen. Geef er een frisse tomatensalade bij.