Dorade met venkel
Ingrediënten
- 4 dorades van ongeveer 400 gram
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 venkelknollen, in dunne plakken
- 2 theelepels venkelzaad
- 1 bosje verse dille
- 2 sinaasappels, sap en schillen
- Bakpapier
- Peper en zout
Instructies
- Laat de dorades schoonmaken en schubben. Verwarm de oven voor op 210 deg;C. Pak 8 vellen bakpapier en leg die per 2 op elkaar. Bestrijk het bovenste stuk papier met een beetje olijfolie. Verdeel de venkel over de 4 stukken vetvrij papier. Leg de dorades op de venkelplakjes.
- Stop een paar takjes dille in elke dorade. Pers een 1/2 sinaasappel uit over elke dorade. Strooi er wat venkelzaad over en wat stukjes dunne sinaasappelschilletjes. Maal er peper en zout over en wat olijfolie.
- Vouw het papier goed dicht en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.