Dorade met venkel

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 dorades van ongeveer 400 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 venkelknollen, in dunne plakken
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 1 bosje verse dille
  • 2 sinaasappels, sap en schillen
  • Bakpapier
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Laat de dorades schoonmaken en schubben. Verwarm de oven voor op 210 deg;C. Pak 8 vellen bakpapier en leg die per 2 op elkaar. Bestrijk het bovenste stuk papier met een beetje olijfolie. Verdeel de venkel over de 4 stukken vetvrij papier. Leg de dorades op de venkelplakjes.
  • Stop een paar takjes dille in elke dorade. Pers een 1/2 sinaasappel uit over elke dorade. Strooi er wat venkelzaad over en wat stukjes dunne sinaasappelschilletjes. Maal er peper en zout over en wat olijfolie.
  • Vouw het papier goed dicht en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.
Trefwoord dorade, hoofdgerecht