Roodbaarsfilet met gesmoorde prei en salie

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 roodbaarsfilets van 150 gram
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 12 (jonge) preitjes, goed gewassen
  • 100 gram roomboter
  • 1/2 bosje salie, de blaadjes in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 8 Amsterdamse uien, gehalveerd
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Besprenkel de roodbaarsfilets met citroensap. Meng de olijfolie met het paprikapoeder en bestrijk hiermee de filets. Breng ze op smaak met zout en peper. Kook de preitjes 5 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Smelt de roomboter in een steelpan (niet bruin laten worden), voeg knoflook en salie toe. Verhit een grillpan en rooster hierin de roodbaarsfilets 2 tot 3 minuten per kant.
  • Serveer per persoon 2 tot 3 preitjes met daaroverheen wat salieboter. Leg er de roodbaars bovenop en garneer met de Amsterdamse uien.
Trefwoord hoofdgerecht, roodbaarsfilet