Roodbaarsfilet met gesmoorde prei en salie
Ingrediënten
- 4 roodbaarsfilets van 150 gram
- 1 citroen, uitgeperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 12 (jonge) preitjes, goed gewassen
- 100 gram roomboter
- 1/2 bosje salie, de blaadjes in reepjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 8 Amsterdamse uien, gehalveerd
- Peper en zout
Instructies
- Besprenkel de roodbaarsfilets met citroensap. Meng de olijfolie met het paprikapoeder en bestrijk hiermee de filets. Breng ze op smaak met zout en peper. Kook de preitjes 5 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Smelt de roomboter in een steelpan (niet bruin laten worden), voeg knoflook en salie toe. Verhit een grillpan en rooster hierin de roodbaarsfilets 2 tot 3 minuten per kant.
- Serveer per persoon 2 tot 3 preitjes met daaroverheen wat salieboter. Leg er de roodbaars bovenop en garneer met de Amsterdamse uien.