Sliptong met gesmoorde sla, tuinerwten en pancetta
Ingrediënten
- 4 sliptongetjes
- 2 eetlepels bloem
- 5 eetlepels olijfolie
- 20 gram boter
- 200 gram verse erwten
- 4 plakjes pancetta
- 3 eetlepel olijfolie
- 1/2 kropsla
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1 bosje dille
Instructies
- Blancheer de erwten in kokend water, giet af en spoel direct af onder koud stromend water. Bak de pancetta krokant in 1 eetlepel olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en laat er op laag vuur de sla in slinken. Voeg de erwten toe en breng op smaak met peper, zout en de balsamicoazijn.
- Bestuif de sliptongetjes met bloem. Verwarm de resterende olijfolie met de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de sliptongetjes in korte tijd gaar.
- Serveer de sliptong met de gesmoorde sla en erwten en garneer met de pancetta en dille.