Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
Ingrediënten
- 600 gram zeewolf, gefileerd en zonder huid
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 pot geroosterde paprika (uitlekgewicht 375 gram)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes tijm
- 200 ml sterk geconcentreerde kippenbouillon
- 50 ml slagroom
- 1 bakje lamsoor
- 20 gram roomboter
- Peper en zout
Instructies
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de paprika toe met de tijm en de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met de staafmixer en zeef het daarna. Verwarm in een schone pan en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de zeewolf in gelijke porties en dep de vis droog. Meng de bloem met de kerriepoeder en haal hier de moten vis doorheen. Schud het overtollige bloemmengsel eraf en verwarm de overige olijfolie. Bak de vis aan op hoog vuur en laat daarna op laag vuur nog enkele minuten rustig garen. Wok ondertussen de lamsoor kort in de roomboter.
- Verdeel wat saus over vier borden, leg daarbovenop een stukje zeewolf en garneer met de gewokte lamsoor.