Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
Ingrediënten
- 4 zalmfilets van ongeveer 200 gram
- 3 eetlepels olie
- 200 gram brede lintpasta
- 50 gram hazelnoten
- 1 ui
- 600 gram verse spinazie
- 1 dl slagroom
- 50 gram gorgonzola
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Peper
Instructies
- Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen. Kook de pasta beetgaar. Verwarm intussen de grillpan tot deze heet is.
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de slagroom en gorgonzola erdoor. Laat de kaas al roerende smelten.
- Rooster de zalmfilets in circa 5 minuten op de grillplaat, keer ze halverwege. Giet de pasta af en schep deze met de noten door de spinazie. Voeg peper naar smaak toe. Schep de pasta in warme diepe borden, verdeel de Parmezaanse kaas erover en leg de zalmfilets erop.