Gemarineerde zalm met gekonfijte paddenstoeltjes
Ingrediënten
- 600 gram zalmfilet
- 200 gram fijn zout
- 200 gram suiker
- 100 gram kastanje champignons
- 25 gram geroosterde pijnboompitten
- 1/2 bosje bieslook
- 2 eetlepels balsamicosiroop
- Flinke scheut olijfolie
Instructies
- Meng het zout met de suiker, schep de helft in een schaal of braadslede, leg daarop de zalm en verdeel de rest van het suikermengsel over de zalm. Laat de zalm zo 24 uur marineren in de koelkast.
- Maak de paddenstoelen goed schoon met een natte doek en zet ze onder in de olijfolie. Plaats dit op laag vuur en laat het 30 minuten verwarmen zonder te koken. (Dit kan ook in een oven op 80 tot 90 graden).
- Spoel de zalm af met koud water, dep droog en snijd de zalm in dunne plakjes. Verdeel de zalm als carpaccio over de borden, besprenkel royaal met olijfolie en verdeel er de pijnboompitten, bieslook en gekonfijte paddenstoelen over. Maak af met wat druppeltjes balsamicosiroop.
- Serveertip
- Serveer met brood