Ceviche van Sint Jacobsschelpen
Ingrediënten
- 8 grote Sint Jacobsschelpen in de schelp
- Sap van 1 limoen
- Enkele druppels citroensap
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 2 eetlepels créme fraiche
- 30 gram zalmeitjes
- 40 gram friseacute;e slamelange
- 1/2 bosje kervel
- 1 bakje shiso purper
- 1 snee oud witbrood, in kleine blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 140 graden. Verdeel de blokjes witbrood over een bakplaat, besprenkel met een eetlepel olijfolie en bestrooi met zeezout en peper. Bak de croutons in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig.
- Steek de schelpen open en haal de coquilles eruit. Spoel ze schoon en leg ze op een schone theedoek in de ijskast. Meng het limoensap met wat druppels citroensap en de mosterd. Strooi wat zout en peper in een lage schaal en druppel hier de helft van de dressing overheen. Snijd de Sint Jacobsschelpen horizontaal in dunne plakjes en leg ze in de schaal op de dressing. Verdeel er de rest van de dressing overheen en laat het geheel een half uur in de ijskast marineren.
- Leg op ieder bord met behulp van een garneerring dakpansgewijs de gemarineerde plakjes Sint Jacobsschelpen. Leg daarbovenop een schep créme fraiche met kaviaar. Verdeel er de sla omheen en besprenkel de slablaadjes met de olijfolie. Garneer het geheel met een pluk kervel, shiso purper en de minicroutons.