Chocoladevingers met advocaatroom

Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 ml slagroom
  • 4 el advocaat
  • 2 eiwitten
  • 1 el poedersuiker
  • 75 g pure chocolade, grof gehakt
  • 4 Italiaanse lange vingers
  • pure hagelslag

Instructies
 

  • Klop de slagroom lobbig met de advocaat. Klop in een andere brandschone kom de eiwitten stijf met de poedersuiker. Schep het eiwitschuim door de advocaatroom en schep dit in vier glaasjes. Laat opstijven in de koelkast. Tip: Begin voor de liefhebbers eerst met een extra laagje advocaat.
  • Laat de chocolade au bain marie smelten. Doop de lange vingers tot de helft in de chocolade en bestrooi ze dan met hagelslag. Leg de lange vingers op een stukje bakpapier en laat de chocolade hard worden. Leg de chocoladevingers naast de glaasje room op een bordje.