Couscoussalade met geitenkaas en amandelen

Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g instant couscous
  • 500 ml kokende kippenbouillon van tablet
  • 100 g amandelen zonder vlies, lichtbruin geroosterd
  • 250 g kleine trostomaten, gehalveerd
  • 3 el olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • handje gemengde verse kruiden zoals platte peterselie, basilicum en koriander
  • 100 g zachte geitenkaas
  • citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de ovengrill voor. Schenk de kokende bouillon op de couscous in een kom en roer even door. Laat 6 minuten wellen en roer los met een vork of wrijf los tussen schone handen. Laat verder afkoelen. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven op een bakplaat en bestrooi met zout en peper en giet de olijfolie erover. Rooster ze circa 3 minuten onder de grill. Schep de couscous om met de amandelen, kruiden, geitenkaas en tomaten met aanhangende jus en breng verder op smaak met zout, peper wat olijfolie en een paar druppels citroensap.