Crostini met heilbotrillettes
Ingrediënten
- 250 g gerookte heilbotfilet
- 1/2 stokbrood
- 3 el olijfolie
- 2 el créme fraicirc;che
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 tl kappertjes, fijngehakt
- 2-3 takjes kervel, grof gehakt
- 1-2 el citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 220 ordm;C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
- Hak de heilbotfilet in de keukenmachine, de hakmolen van de staafmixer of met een scherp mes fijn. Roer er de créme fraicirc;che, sjalot, kappertjes en kervel door. Breng op smaak met citroensap en peper.
- Besmeer de crostini met de heilbotrillettes. Strooi er eventueel nog wat extra kervel over.
- Per persoon 1405 kJ / 335 kcal / 16 g eiwit, 21 g vet, 21 g koolhydraten
- Tip Serveer de heilbotrillettes ook eens in slaschuitjes of op een jonge bladsalade met frisse schijfjes appel.