Doradefilets met geroosterde kerstomaatjes
Ingrediënten
- 4 doradefilets 100 gram per stuk
- 4 eetlepels zwarte olijventapenade
- 20 kerstomaatjes
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 eetlepel grof zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel de tomaatjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Meng 3 eetlepels olijfolie met de honing en verdeel dit over de tomaatjes. Bestrooi het geheel met zeezout en rooster de tomaatjes 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze openbarsten.
- Besmeer de doradefilets met de rest van de olijfolie en wat zeezout en grill op de barbecue, eerst 3 tot 4 minuten op de velkant, daarna de andere kant nog 1 tot 2 minuten.
- Schep op ieder bord een lepel zwarte olijventapenade, leg daarop de dorade en schep er de geroosterde tomaatjes bij.