Flensjes met gemarineerde aardbeien en eierschuim
Ingrediënten
- 100 g bloem
- snufje zout
- 2 eieren
- 1/8 l melk
- 50 g boter of vloeibare boter
- 150 g aardbeien
- 2 el Drambuie
- 1 takje munt
- 1 eiwit
- een kneepje citroensap
- 1 el basterdsuiker
Instructies
- Stap 1
- Doe de bloem en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en breek hierin de eieren. Klop al roerende de melk erbij tot een glad beslag ontstaat. Smelt de helft van de boter en roer deze door het beslag. Laat het beslag een uur afgedekt staan. Was en pluk de aardbeien en snijd ze doormidden. Doe ze in een schaaltje en giet de likeur erover. Roer de munt erdoor en laat dit een uur afgedekt staan.
- Stap 2
- Verwarm steeds kleine hoeveelheden boter in de koeken- of flensjespan en giet steeds net genoeg beslag in de pan om op de bodem te laten uitvloeien. Bak het flensje op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Keer het flensje en bak de onderkant goudbruin. Bak in totaal 8 flensjes.
- Stap 3
- Doe het eiwit met een kneepje citroensap in een kom en klop met de elektrische mixer op de hoogste stand tot het eiwit half stijf is. Strooi de suiker erbij en blijf kloppen tot er glanzende pieken blijven staan. Vouw de flensjes in vieren en leg er op elk bordje twee, schep er wat aardbeien bij en garneer met een toef eierschuim.