Focaccia tosti met mortadella, geroosterde paprika, mozzarella en rucola

Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 plakken mortadella
  • 4 stukken focacciabrood
  • 2 geroosterde paprika uit een pot, afgespoeld
  • 1 bol buffelmozzarella
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • 1 hand gewassen en gedroogde rucola

Instructies
 

  • Verwarm de grillpan, tosti-ijzer of sandwichgrill voor. Snijd de focaccia#39;s helemaal open en beleg een kant met een plak mortadella. Snijd de paprika in dunne reepjes en verdeel ze over de mortadella. Snijd de mozzarella in 8 plakjes en leg op ieder broodje 2 plakjes. Giet een klein straaltje olie over de mozzarella en bestrooi met een beetje peper. Verdeel de rucola over de vier broodjes en dek ze af met de andere helft van het brood.
  • Vet de grillpan, of ander grillapparaat, in met een beetje olie of boter en leg de focaccia#39;s erin. Als u een grillpan gebruikt is het handig om een deksel op het broodje te leggen en deze te verzwaren met een kilogewicht (bijvoorbeeld een pak suiker). Op zacht vuur aan eacute;eacute;n kant 2 minuten bakken en omkeren. Andere kant nog een minuut laten bakken. Als u een tosti-ijzer of sandwichgrill gebruikt deze dichtdrukken en circa 2 minuten bakken.