Fusion tonijn niçoise salade

Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 tonijnbiefstukjes van 75 gram
  • 350 gram Charlotte aardappeltjes
  • 100 gram haricots verts
  • 1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 8 kwarteleitjes
  • 10 ansjovisfilets, in de lengte gehalveerd
  • 3 zwarte olijven per persoon, gehalveerd
  • 1 zoete ui, gehalveerd en in dunne ringen
  • 1/2 bosje basilicum, de blaadjes gescheurd
  • 1/2 bosje koriander, de blaadjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas, in krullen
  • Dressing:
  • 1 sjalotje
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1/2 theelepel Provenccedil;aalse kruiden
  • 1 eigeel
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 30 ml room
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de aardappeltjes een of twee keer door en kook ze gaar. Kook de haricots verts beetgaar in een kleine 10 minuten. Kook de kwarteleitjes 1,5 tot 2 minuten, pel ze onder de koude kraan en halveer ze.
  • Maak een dressing door alle ingredieuml;nten met elkaar te vermengen met de staafmixer. Meng alle groenten, de olijven en de ui met een deel van de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de tonijnbiefstukjes met wat olie en bak ze aan eacute;eacute;n kant in een hete grillpan. Verdeel de salade over 4 borden en leg de biefstukjes erbovenop. Dresseer hieromheen de kwarteleitjes en de reepjes ansjovisfilet en schenk nog wat van de dressing over de sla.
  • Garneer het gerecht met de basilicum, koriander en Parmezaanse kaas.
Trefwoord hoofdgerecht, tonijn