Fusion tonijn niçoise salade
Ingrediënten
- 4 tonijnbiefstukjes van 75 gram
- 350 gram Charlotte aardappeltjes
- 100 gram haricots verts
- 1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
- 8 kwarteleitjes
- 10 ansjovisfilets, in de lengte gehalveerd
- 3 zwarte olijven per persoon, gehalveerd
- 1 zoete ui, gehalveerd en in dunne ringen
- 1/2 bosje basilicum, de blaadjes gescheurd
- 1/2 bosje koriander, de blaadjes
- 100 gram Parmezaanse kaas, in krullen
- Dressing:
- 1 sjalotje
- 1 dl olijfolie
- 1/2 eetlepel mosterd
- 1/2 theelepel Provenccedil;aalse kruiden
- 1 eigeel
- 30 ml balsamicoazijn
- 30 ml room
- 1 eetlepel honing
- Peper en zout
Instructies
- Snijd de aardappeltjes een of twee keer door en kook ze gaar. Kook de haricots verts beetgaar in een kleine 10 minuten. Kook de kwarteleitjes 1,5 tot 2 minuten, pel ze onder de koude kraan en halveer ze.
- Maak een dressing door alle ingredieuml;nten met elkaar te vermengen met de staafmixer. Meng alle groenten, de olijven en de ui met een deel van de dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de tonijnbiefstukjes met wat olie en bak ze aan eacute;eacute;n kant in een hete grillpan. Verdeel de salade over 4 borden en leg de biefstukjes erbovenop. Dresseer hieromheen de kwarteleitjes en de reepjes ansjovisfilet en schenk nog wat van de dressing over de sla.
- Garneer het gerecht met de basilicum, koriander en Parmezaanse kaas.