Gebakken mul met doperwtenpuree
Ingrediënten
- 8 mulfilets van ongeveer 120 gram
- 1/2 citroen, sap
- 5 eetlepels olijfolie
- 450 gram diepvries doperwten
- 1 teentje knoflook
- 50 gram hazelnoten
- 2 eetlepels bloem
- 100 ml slagroom
- 50 gram geraspte Pecorino kaas
- Peper en zout
Instructies
- Snijd de knoflook fijn. Bestrooi de mulfilets met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Verwarm intussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de bevroren doperwten met de knoflook bij. Voeg 50 ml water toe en smoor de doperwten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.
- Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn en meng ze in een diep bord met de bloem. Wentel de visfilets door dit hazelnootmengsel.
- Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig hoog vuur in 6 tot 8 minuten mooi bruin en gaar.
- Pureer de doperwten met een staafmixer tot een puree. Verwarm de puree in de pan en roer de room en Pecorino erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de doperwtenpuree in het midden op warme borden en leg de mulfilets erop.