Gegratineerde coquilles met dragonboter
Ingrediënten
- 12 Sint Jacobsschelpen
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 75 gram gezouten roomboter
- 2 eetlepels fijngehakte dragon
- Mespuntje venkelpoeder
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 500 gram aardappelen, geschild en in stukken
- 25 ml olijfolie
- 50 ml volle melk
- 50 ml slagroom
- Piment
- Peper en zout
Instructies
- Meng de dragon, venkelpoeder en olijfolie met 50 gram boter en besmeer hiermee de coquilles. Bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas.
- Kook de aardappelen gaar in 20 minuten en stoom ze droog. Maak ze fijn en druk ze met de bolle kant van een lepel door een bolzeef.
- Verwarm de melk met de slagroom en laat de resterende roomboter smelten. Meng olijfolie met de gesmolten roomboter. Roer het botermengsel en daarna het slagroom mengsel door de aardappelpuree totdat een fluweelzachte substantie ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en piment.
- Verwarm de ovengrill en leg de coquilles op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif de bakplaat ongeveer 20 centimeter onder de grill en rooster de coquilles in ongeveer 5 minuten neacute;t gaar.
- Serveer de coquilles op een schepje aardappelmousseline en besprenkel met het grillvocht