Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de moten tonijn droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met 2 el olie en bestrooi met zout en peper.
Verhit 2 el olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de erwten toe en bak 2 minuten.
Verhit intussen de grillpan. Gril de tonijn in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen roseacute; en sappig. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, het limoensap en de gembersiroop.
Giet de noedels af, voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 minuut. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg er de tonijn bij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
Per persoon 2330 kJ / 555 kcal / 48 g eiwit, 13 g vet, 62 g koolhydraten
Tip Vervang de sojasaus, de gembersiroop en het limoensap door teriyakisaus of een andere roerbaksaus naar keuze.