Geroosterde dorade met spek, limoenkoriander
Ingrediënten
- 4 dorades, panklaar
- 2 limoenen, in plakjes
- 1 bosje koriander, grofgehakt
- 12 plakjes ontbijtspek
- 2 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 ordm;C. Spoel de dorades onder stromend water schoon en dep de vis droog. Vul de dorades met de limoen en de koriander.
- Omwikkel de vis met de plakjes ontbijtspek. Zet het spek eventueel vast met cocktailprikkers. Bestrooi ze met zout en peper en leg de dorades op een bakplaat met bakpapier.
- Rooster de dorades 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vis gaar is en het spek bruin en krokant. Lekker met couscous met extra koriander, grofgehakte pistachenootjes, limoensap, een royale scheut olijfolie en zout en peper naar smaak.
- Per persoon 1490 kJ / 355 kcal / 47 g eiwit, 18 g vet, 1 g koolhydraten
- Tip Leg de dorades in een visklem en rooster ze op de barbecue goudbruin en gaar.