Geroosterde sardines met sjalotjesvinaigrette
Ingrediënten
- 500 g sardines, schoongemaakt
- 8 el olijfolie extra vierge
- 1 tl mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 50 g jonge bladsla
- 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
- 1 kleine baguette, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 ordm;C. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. Besprenkel de sardines met 2 el olijfolie en bestrooi ze met (zee)zout en peper naar smaak.
- Rooster de sardines in de voorverwarmde oven in 15 minuten bruin en gaar. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, de wijnazijn, de sjalot en 4 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de bladsla met de peterselie en maak aan met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak.
- Verdeel de sardines en de salade over 4 borden. Besprenkel de sardines met een paar lepels van de sjalotjesvinaigrette. Serveer met het stokbrood en desgewenst wat extra vinaigrette.
- Per persoon 1785 kJ / 425 kcal / 22 g eiwit, 28 g vet, 21 g koolhydraten
- Tip Vul de buikholte van de sardines met een paar takjes verse kruiden.