Geroosterde schol met rucolapesto

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 schollen
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 50 g rucola
  • 10 el olijfolie extra vierge
  • 3 el parmezaanse kaas, geraspt

Instructies
 

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 ordm;C. Pureer met de staafmixer de knoflook, de pijnboompitten, de rucola en 6-7 el olijfolie tot een gladde pasta. Meng er de kaas door. Breng de rucolapesto op smaak met zout en peper.
  • 2 Leg de schol op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de vis met de resterende 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de schol in de voorverwarmde oven in 8-10 min. gaar.
  • 3 Leg de schol op 4 borden. Schep er een flinke lepel rucolapesto bij.
  • Per persoon 1890 kJ / 450 kcal / 41 g eiwit, 31 g vet, 2 g koolhydrate
  • Serveertip Lekker met spaghetti en een partje citroen. Geef er een frisse tomatensalade bij.
Trefwoord hoofdgerecht, schol