Italiaanse sardines
Ingrediënten
- 600 g sardines, schoongemaakt
- 2 sneden wit casinobrood, zonder korst
- 1 teen knoflook
- 2 tl kappertjes
- 3 el olijfolie
- 2 citroenen
- handvol basilicumblaadjes
- 1 (tomaten)ciabatta, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 ordm;C. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal.
- Maal het brood met de knoflook in een keukenmachine of de hakmolen van de staafmixer fijn. Strooi het knoflookkruim met de kappertjes en zout en peper naar smaak over de sardines. Besprenkel met het sap van 1 citroen en de olijfolie. Snijd de laatste citroen in partjes en leg bij de sardines.
- Rooster de sardines in de voorverwarmde oven 15 minuten, tot ze gaar en het broodkruim goudbruin en krokant is.
- Verdeel de sardines over 4 borden. Maak ze af met een extra straaltje olijfolie en de basilicumblaadjes. Serveer met de geroosterde partjes citroen en het ciabatta.
- Per persoon 1785 kJ / 425 kcal / 28 g eiwit, 18 g vet, 37 g koolhydraten
- Tip Vervang de citroen ook eens door limoen, grapefruit of sinaasappel.