Kaasjes met chutney
Ingrediënten
- Koop verschillende soorten kazen zoals blue stilton, zachte geitenkaas en overjarige boerenkaas en brood. Koop een goede pot chutney of maak hem zelf.
- Voor 2 potten chutney:
- 500 g rijpe verse pruimen, zonder pit
- 250 ml vlierbessensap
- 250 ml witte azijn
- 125 g bruine basterdsuiker
- 50 g rozijnen
- mespunt gemberpoeder
- 1 stukje foelie
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 2 kruidnagels
- geraspte schil van 1/2 citroen
Instructies
- Snijd de pruimen in stukken. Doe alle ingredieuml;nten samen in een pan en breng aan de kook. Temper het vuur en laat de chutney ruim een half uur zachtjes doorkoken tot het sap enigszins is ingedikt. Roer regelmatig met een houten lepel. Doe de hete chutney in twee grote potten en laat geheel afkoelen. De chutney is op een koele plek een paar weken te bewaren.
- Serveer de kaas op kamertemperatuur met brood en chutney.