Kokospudding met mangosaus
Ingrediënten
- 1,5 dl water
- 1,5 dl slagroom
- 75 g fijne suiker
- 1 kaneelstokje
- 1,5 dl kokosmelk
- 3 eieren
- 1 eidooier
- 2 el suiker
- 2 el water
- 4 ovenvaste puddingvormpjes
- Voor de saus;
- 1 goed rijpe mango, geschild en in kleine blokjessap en rasp van een halve limoen
Instructies
- Stap 1
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Breng het water met de room, suiker en kaneelstokje aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen. Klop de kokosmelk met de eieren en eidooier glad en giet dit bij de room. Laat al roerende nog 2 minuten pruttelen. Verwijder het kaneelstokje.
- Stap 2
- Verwarm de suiker en het water op zacht vuur tot de suiker is opgelost en langzaam bruin begint te kleuren. Zodra ze lichtbruin is moet de karamel direct over de puddingvormpjes verdeeld worden.
- Stap 3
- Giet nu de room in de puddingschaaltjes (of een grote). Zet ze in een braadslee en giet er zoveel kokend water omheen dat de schaaltjes half onder staan. Bak de puddinkjes in circa 30 minuten gaar. Als een prikker er schoon uitkomt is de pudding gaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Stap 4
- Pureer voor de saus de mangostukjes met het limoensap en rasp tot een gladde saus. Doop de schaaltjes even in een laagje heet water en stort ze op een bordje, serveer met een lepeltje saus.