Lauwwarme salade met heekvink

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g heekfilet, in 4 stukken
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 100 g krul slamelange
  • 3 tomaten, in partjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 stokbrood, voor erbij

Instructies
 

  • 1 Bestrooi de heekfilet met zout en peper. Leg er een takje rozemarijn op en wikkel de vis in het spek. Steek vast met 1-2 cocktailprikkers.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de heekvinken in 6 min. aan beide kanten bruin en gaar.
  • 3 Verdeel intussen de sla, de tomaten en de uienringen over 4 borden. Klop een vinaigrette van het citroensap, de mosterd, de extra vierge olijfolie en zout en peper naar smaak. Besprenkel de salades met de citroenvinaigrette.
  • 4 Leg op elke salade een heekvink en serveer met het stokbrood.
  • Per persoon 2395 kJ / 570 kcal / 35 g eiwit, 29 g vet, 42 g koolhydraten
  • Tip Vervang voor een slankere heekvink het ontbijtspek door rauwe ham of bacon.
Trefwoord heek, hoofdgerecht