Lauwwarme salade met heekvink
Ingrediënten
- 600 g heekfilet, in 4 stukken
- 8 plakjes ontbijtspek
- 4 takjes rozemarijn
- 2 el olijfolie
- 100 g krul slamelange
- 3 tomaten, in partjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 5 el olijfolie extra vierge
- 1 stokbrood, voor erbij
Instructies
- 1 Bestrooi de heekfilet met zout en peper. Leg er een takje rozemarijn op en wikkel de vis in het spek. Steek vast met 1-2 cocktailprikkers.
- 2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de heekvinken in 6 min. aan beide kanten bruin en gaar.
- 3 Verdeel intussen de sla, de tomaten en de uienringen over 4 borden. Klop een vinaigrette van het citroensap, de mosterd, de extra vierge olijfolie en zout en peper naar smaak. Besprenkel de salades met de citroenvinaigrette.
- 4 Leg op elke salade een heekvink en serveer met het stokbrood.
- Per persoon 2395 kJ / 570 kcal / 35 g eiwit, 29 g vet, 42 g koolhydraten
- Tip Vervang voor een slankere heekvink het ontbijtspek door rauwe ham of bacon.