Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de tomaat met de kruiden, het sap van 1 limoen en 4 el olijfolie in een schaal. Pers de knoflook erboven en schep om.
Dep de vismoten droog met keukenpapier. Wrijf ze in met de ras-el-hanout en wat zout en peper. Besmeer de vismoten en de asperges met de laatste 4 el olijfolie.
Verhit de grillpan. Gril de asperges in 6-8 minuten rondom bruin en beetgaar. Leg ze op een schaal en bestrooi met zout en peper. Gril de vismoten in 3-4 minuten per kant bruin en net gaar. Leg ze op de asperges.
Giet de bulgur af en schep om met het tomatenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de zeeduivel met de asperges en de tomatenbulgur. Geef de laatste limoen in partjes gesneden erbij.
Per persoon 2415 kJ / 575 kcal / 41 g eiwit, 23 g vet, 50 g koolhydraten
Tip Moten zeeduivelfilet zijn ook heerlijk om te grillen op de barbecue. Laat de bulgur dan afkoelen tot kamertemperatuur en serveer als salade erbij.