Mediterrane heilbot in pesto-tomatensaus
Ingrediënten
- 600 g heilbotfilet, in 4 stukken
- 500 g verse tagliatelle
- 2 el olijfolie
- 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 75 g rode pesto
- 2 blikken cherrytomaten (agrave; 400 g)
- 3 el basilicumblaadjes
Instructies
- Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook kort, de plakjes mogen niet kleuren. Voeg de pesto en de cherrytomaatjes met het sap toe. Laat de pastasaus 5 minuten zachtjes inkoken.
- Bestrooi de heilbotfilet met zout en peper. Leg de stukken vis in de tomatensaus en stoof ze afgedekt in 6 minuten gaar en sappig.
- Leg de heilbotfilet op 4 borden. Meng de tagliatelle door de pastasaus en schep bij de vis. Bestrooi met de basilicumblaadjes. Lekker met een frisse friseacute;esalade.
- Per persoon 3005 kJ / 715 kcal / 47 g eiwit, 22 g vet, 82 g koolhydraten
- Tip Vervang de blikken cherrytomaten (pomodorini) eventueel door blikken tomatenstukjes.