Mosselpotje met hoedje van bladerdeeg
Ingrediënten
- 600 gekookte mosselen, zonder schelp
- 80 gram roomboter
- 1 ui
- 4 laurier blaadjes
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 dl witte wijn
- 2 theelepels grove mosterd
- Bosje peterselie
- 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
- Citroensap van 1 citroen
- Eigeel losgeklopt
- 4 bladerdeeg velletjes
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de ui fijn in halve ringen en kneus de laurier blaadjes. Hak de peterselie heel fijn.
- Doe de gekookte, afgekoelde mosselen in ovenvaste schaaltjes. Fruit de ui, laurier, geperste knoflook, mosterd, peterselie, tijm en citroensap in de roomboter en blus af met de witte wijn en voeg toe aan de mosselen. Laat even afkoelen.
- Bestrijk de randen van de bakjes met water. Leg nu over elk bakje een velletje bladerdeeg en druk goed aan bij de randen. Bestrijk met eigeel. Bak in een goed voorverwarmde oven het bladerdeeg bol en krokant in circa 20 minuten.
- Serveer hierbij een kleine groene salade en boeren brood.