Paddenstoelensaus op basis van runderbouillon

Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 50 g boter
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 2,5 el bloem
  • 0,5 l warme runderbouillon
  • halve kruidenbouillontablet
  • zout en peper

Instructies
 

  • Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Verwarm de boter in een hapjes of sauspan. Fruit de sjalotten en tijm zachtjes aan en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak snel lichtbruin en bestrooi met de bloem.
  • Bak de bloem 30 seconden mee en blus dan geleidelijk af met een de bouillon. Verkruimel de halve bouillontablet erin en laat de saus zachtjes 2 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.