Pastasalade
Ingrediënten
- 400 g schelpjespasta
- 400 g diepvriesgroenten (bijv. doperwtjes, maiuml;sen rode paprika)
- 2 eetl. fijngehakte peterselie of in ringetjes geknipte bieslook
- Voor de vinaigrette:
- 3 eetl. witte-wijnazijn
- 1 theel. honing of suiker
- zout en versgemalen peper
- 6 eetl. (olijf)olie
Instructies
- Stap 1
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar, giet af, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken. Alleen pasta die koud in een salade wordt verwerkt, moet worden afgespoeld.
- Stap 2
- Laat de diepvriesgroenten ontdooien en kook ze kort. Giet ze af, spoel af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
- Stap 3
- Roer voor de vinaigrette de zijn, de honing of de suiker en wat zout en peper door elkaar tot de suiker gesmolten is. Roer er de olie door en bewaar desegewenst tot gebruik in een afgesloten pot. Schud goed voor gebruik.
- Stap 4
- Schep de pasta en de groenten in een grote schaal door elkaar en schep er de vinaigrette door. Breng de salade desgewenst verder op smaak met zout en/of peper en bestrooi met de groene kruiden.