1 Smelt 25 g boter in een koekenpan. Bak de champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Roer de créme fraicirc;che erdoor en verwarm de saus nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
2 Strooi de bloem op een bord. Bestrooi de scharren met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
3 Smelt de resterende 50 g boter in een vispan of grote koekenpan (bak zo nodig na elkaar of in 2 koekenpannen). Leg de vis op de donkere huid in de boter en bak 4 minuten. Keer de schar en bak nog 3 minuten.
4 Rooster intussen het brood in een broodrooster goudbruin. Snijd de toast diagonaal. Leg de schar op 4 borden. Lepel de champignonsaus over de vis. Leg er de toast bij en bestrooi met de kervel of peterselie.
Per persoon 2520 kJ / 600 kcal / 35 g eiwit, 36 g vet, 31 g koolhydraten
Tip Serveer gebakken schar met champignonroomsaus ook eens als hoofdgerecht, met aardappelkroketjes en een gemengde groene salade.