Schelvis in parmaham met fijn kruidenslaatje
Ingrediënten
- 200 g schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
- 4-8 plakjes parmaham
- 3 el olijfolie, om te bakken
- 25 g rucola
- handvol takjes fijne kruiden, bijvoorbeeld kervel, bladpeterselie, dille
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 2 tl kappertjes
- 4 el extra vierge olijfolie
- 3 mini-pruimtomaatjes (pomodorini), in plakjes
Instructies
- Wikkel de schelvisfilet in de parmaham. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visfilets in 5 minuten krokant en net gaar.
- Meng intussen de rucola met de kruiden, het bosuitje en de kappertjes. Maak de kruidensalade aan met de olijfolie, wat zout en peper.
- Leg een flinke toef kruidensalade met de tomaatjes op 4 borden. Leg de schelvis erbij.
- Per persoon 1050 kJ / 250 kcal / 14 g eiwit, 21 g vet, 1 g koolhydraten
- Tip Omwikkel voor een extra volle smaak de vis ook eens met pancetta (Italiaans spek).