Schelvis in parmaham met fijn kruidenslaatje

Totale tijd 20 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
  • 4-8 plakjes parmaham
  • 3 el olijfolie, om te bakken
  • 25 g rucola
  • handvol takjes fijne kruiden, bijvoorbeeld kervel, bladpeterselie, dille
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 2 tl kappertjes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 3 mini-pruimtomaatjes (pomodorini), in plakjes

Instructies
 

  • Wikkel de schelvisfilet in de parmaham. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visfilets in 5 minuten krokant en net gaar.
  • Meng intussen de rucola met de kruiden, het bosuitje en de kappertjes. Maak de kruidensalade aan met de olijfolie, wat zout en peper.
  • Leg een flinke toef kruidensalade met de tomaatjes op 4 borden. Leg de schelvis erbij.
  • Per persoon 1050 kJ / 250 kcal / 14 g eiwit, 21 g vet, 1 g koolhydraten
  • Tip Omwikkel voor een extra volle smaak de vis ook eens met pancetta (Italiaans spek).
Trefwoord schelvis, voorgerecht