Schelvis stroganoff
Ingrediënten
- 500 g schelvisfilet, in blokjes
- 300 g witte rijst
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika, in reepjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 2 tl milde paprikapoeder
- 75 ml droge witte wijn
- 150 ml kook- of slagroom
- 2 el fijngehakte peterselie
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook.
- Voeg de paprika en de champignons toe en bak 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor. Roer de wijn erdoor.
- Schenk de room erbij en breng de saus tegen de kook. Leg de blokjes schelvis in de saus. Stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de schelvis stroganoff over en bestrooi met de peterselie.
- Per persoon 2185 kJ / 520 kcal / 31 g eiwit, 15 g vet, 64 g koolhydraten
- Tip Vis stroganoff is ook heerlijk met frieten of stokbrood. Serveer er nog een frisse komkommersalade bij.