Schol met biet en kruidensaus
Ingrediënten
- 4 scholfilets van 160 gram
- Olijfolie
- 1 limoen, geraspt
- 1 eetlepel maiuml;zena
- 1 theelepel fijngehakte peterselie
- 1 theelepel verse dragon
- 1 theelepel verse bieslook
- 4 gekookte rode bietjes
- 1 gekookte gele biet in partjes
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel créme fraicirc;che
- Enkele druppels sushi-azijn
- 200 ml groentebouillon
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrooi de scholfilets met peper en zout en bak ze aan 1 kant goudbruin. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en bedek de ongebakken kant met limoenrasp en zet enkele minuten in de oven.
- Meng twee in blokjes gesneden rode biet met mayonaise, créme fraicirc;che en sushi-azijn. Pureer de andere 2 rode bietjes met wat groentebouillon. Doe dit ook met de gele biet.
- Verwarm de groentebouillon, roer 2 eetlepels water door de maiuml;zena en bind hiermee de bouillon licht. Roer er de kruiden en limoenrasp door.
- Leg de schol op een voorverwarmd bord. Garneer met hoopjes bietensalade en bietencréme. Lepel de kruidensaus er omheen en maak af met limoenrasp.
- Serveertip
- Serveer er in bouillon gekookte krieltjes bij.