Schol met biet en kruidensaus

Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 scholfilets van 160 gram
  • Olijfolie
  • 1 limoen, geraspt
  • 1 eetlepel maiuml;zena
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel verse dragon
  • 1 theelepel verse bieslook
  • 4 gekookte rode bietjes
  • 1 gekookte gele biet in partjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel créme fraicirc;che
  • Enkele druppels sushi-azijn
  • 200 ml groentebouillon
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrooi de scholfilets met peper en zout en bak ze aan 1 kant goudbruin. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en bedek de ongebakken kant met limoenrasp en zet enkele minuten in de oven.
  • Meng twee in blokjes gesneden rode biet met mayonaise, créme fraicirc;che en sushi-azijn. Pureer de andere 2 rode bietjes met wat groentebouillon. Doe dit ook met de gele biet.
  • Verwarm de groentebouillon, roer 2 eetlepels water door de maiuml;zena en bind hiermee de bouillon licht. Roer er de kruiden en limoenrasp door.
  • Leg de schol op een voorverwarmd bord. Garneer met hoopjes bietensalade en bietencréme. Lepel de kruidensaus er omheen en maak af met limoenrasp.
  • Serveertip
  • Serveer er in bouillon gekookte krieltjes bij.
Trefwoord hoofdgerecht, schol