Sliptong met gesmoorde sla, tuinerwten en pancetta

Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 sliptongetjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 20 gram boter
  • 200 gram verse erwten
  • 4 plakjes pancetta
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1/2 kropsla
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 bosje dille

Instructies
 

  • Blancheer de erwten in kokend water, giet af en spoel direct af onder koud stromend water. Bak de pancetta krokant in 1 eetlepel olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en laat er op laag vuur de sla in slinken. Voeg de erwten toe en breng op smaak met peper, zout en de balsamicoazijn.
  • Bestuif de sliptongetjes met bloem. Verwarm de resterende olijfolie met de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de sliptongetjes in korte tijd gaar.
  • Serveer de sliptong met de gesmoorde sla en erwten en garneer met de pancetta en dille.
Trefwoord hoofdgerecht, pancetta, sliptong