Tempura van tongschar met tomaatsalsa
Ingrediënten
- 4 tongscharfilets
- tempurabeslag
- 4 pruimtomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 blaadjes basilicum
- 1 augurkje
- 1 eetlepel kappertjes
- 1/2 sjalot
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 1/2 eetlepel maiuml;solie
- 1/2 eetlepel sojasaus
- 1/2 limoen, sap
- Peper en zout
Instructies
- Snijd de basilicum, augurk en sjalot fijn. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de olijfolie, peper en zout, basilicum, augurkje, kappertjes en sjalotje.
- Meng de sesam- en maiuml;solie met de sojasaus en het limoensap tot vinaigrette. Volg de instructies van het tempurabeslag op de verpakking. Snijd de tongscharfilets in stukjes, wentel ze in het beslag en frituur deze.
- Leg de tomaatsalsa op een bordje. Leg daarop de tempura van tongschar. Druppel de vinaigrette tussen de verschillende stukken.