Tonijncarpaccio met rucolapesto

Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram tonijnfilet (stuk, sushi-kwaliteit)
  • 2 el pijnboompitten
  • 75 gram rucola
  • 1 teen knoflook
  • 8-9 el olijfolie extra vierge
  • 50 gram Parmezaanse kaas (stukje)

Instructies
 

  • Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te snijden.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer de helft van de pijnboompitten met 50 g rucola, de knoflook en 6 el olijfolie. Rasp 2 el van de Parmezaanse kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.
  • Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de tonijn. Leg ze op 4 borden en laat de tonijn voor de beste smaak op kamertemperatuur komen.
  • Maak de carpaccio af met de rest van de rucola, kleine dotjes rucolapesto, de resterende pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas. Besprenkel de borden met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
  • Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te snijden.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer de helft van de pijnboompitten met 50 g rucola, de knoflook en 6 el olijfolie. Rasp 2 el van de Parmezaanse kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.
  • Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de tonijn. Leg ze op 4 borden en laat de tonijn voor de beste smaak op kamertemperatuur komen.
  • Maak de carpaccio af met de rest van de rucola, kleine dotjes rucolapesto, de resterende pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas. Besprenkel de borden met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
Trefwoord lunchgerecht, tonijn, voorgerecht