Zachtgegaarde schelvis met amandelen
Ingrediënten
- 4 stukken schelvisfilet van ongeveer 120 gram
- 6 stronken witlof
- 125 gram boter
- 5 gram nootmuskaat
- 125 gram geschaafde amandelen
- 50 gram bieslook
- 1 eidooier
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180deg; C. Snijd de bieslook fijn. Snijd elke witlof in de lengte in vieren. Leg de witlof in een pan met klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de witlof eerst goudbruin en laat het dan gaar stoven.
- Meng de resterende boter met de amandelen en bieslook. Kruid de schelvisfilets met peper en zout. Beleg de schelvisfilets met een laag boter-amandelmengsel en laat ze zachtjes gaar en krokant worden in de oven.
- Klop een eidooier op samen met een scheutje water. Zet op een zacht vuur en blijf kloppen tot een schuimige massa is ontstaan. Haal de pan van het vuur en giet er al kloppend in een fijn straaltje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
- Leg de witlof en de schelvisfilets op de borden. Lepel er de saus omheen.