Zeebaars met sinaasappel, dragon en zeezout
Ingrediënten
- 2 hele zeebaarzen, schoongemaakt
- 2 perssinaasappels
- 1 teen knoflook, in dunne plakjes
- 6-8 takjes dragon
- 5 el olijfolie
- 1 tl grof zeezout
- 700 g krieltjes
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 ordm;C. Spoel de vissen onder stromend koud water schoon en dep ze droog. Vul de buikholten met de helft van de plakjes sinaasappel, de knoflook en de dragon. Bestrooi de vissen rondom met peper.
- Verdeel de rest van de sinaasappel over de vissen en bind vast met een stuk keukentouw. Leg ze in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met het zeezout.
- Rooster de zeebaars in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer de zeebaars met de krieltjes.
- Per persoon 1955 kJ / 465 kcal / 37 g eiwit, 19 g vet, 36 g koolhydraten
- Tip Lekker met een frisse salade.