Ga terug

Schelvis stroganoff

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 g schelvisfilet, in blokjes
  • 300 g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 75 ml droge witte wijn
  • 150 ml kook- of slagroom
  • 2 el fijngehakte peterselie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook.
  • Voeg de paprika en de champignons toe en bak 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor. Roer de wijn erdoor.
  • Schenk de room erbij en breng de saus tegen de kook. Leg de blokjes schelvis in de saus. Stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de schelvis stroganoff over en bestrooi met de peterselie.
  • Per persoon 2185 kJ / 520 kcal / 31 g eiwit, 15 g vet, 64 g koolhydraten
  • Tip Vis stroganoff is ook heerlijk met frieten of stokbrood. Serveer er nog een frisse komkommersalade bij.
Trefwoord hoofdgerecht, schelvis