Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Heek met serranoham en sherrysaus
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Overig
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
4 heekfilets in moten van circa 200 gram
8 plakken serranoham
Olijfolie
Peper
voor de saus:
6 eetlepels sherry PX
2 eetlepels water
2 theelepels gerookte paprikapoeder
Instructies
Bestrooi de filets met wat zwarte peper. Wikkel de ham om de filets. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de filets met de ham rondom bruin.
Voeg de gerookte paprikapoeder toe, roer om en schenk de sherry en het water erbij en laat 1 aan 2 minuten op hoog vuur koken.
Haal de filets met de ham uit de pan en verdeel over borden. Serveer met de saus.
Serveertip
Serveer met sla en boerenbrood.
Trefwoord
heek, hoofdgerecht