Ga terug

Op de huid gebakken zeebaars met Hollandse caponata

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 600 gram zeebaars met huid, in vier gelijke porties
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 gram roomboter
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 rode ui
  • 1/2 eetlepel sambal
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1 meiknolletje
  • 1/2 pastinaak
  • 1/2 winterpeen
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 100 gram zure room
  • Rasp van een halve citroen

Instructies
 

  • Snipper de ui en schil het meiknolletje en de pastinaak. Maak de winterpeen schoon. Snijd alle groenten brunoise. Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg telkens de brunoise gesneden groenten naar hardheid toe. Begin bijvoorbeeld met de wortel en eindig met de paprika en het meiknolletje. Zorg dat de groenten bite houden.
  • Roer er de sambal, tomatenpuree en suiker doorheen en voeg als laatste de tomatenblokjes toe en warm nog even door. Meng de zure room met het citroenrasp.
  • Verwarm de olie met de boter en leg de zeebaars op de velkant in de pan. Zet na een minuut het vuur laag en bak de vis ongeveer 8 tot 10 minuten zodat het vel langzaam aan krokant wordt en de vis wordt gegaard zonder om te draaien. Schep af en toe wat braadvocht over de vis.
  • Verdeel de caponata over vier borden, leg er een stukje zeebaars bovenop met de velkant naar boven en geef er een schepje citroenroom bij.
Trefwoord hoofdgerecht, zeebaars