Snijd de knoflook, sjalotten en dille fijn. Hak de peterselie en de Spaanse peper (zonder zaadjes) fijn. En plet het venkelzaad.
Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar en houd warm. Verwijder het darmkanaal van de gambarsquo;s. Verhit olie in een pan en doe hierin de schaal van de gambarsquo;s, bak ze 2 minuten tot ze rood kleuren. Blus af met flinke scheut witte wijn en laat tot de helft inkoken, zeef deze saus.
Doe de overige olie in de pan met de helft van de boter, bak hierin de gambarsquo;s tot ze rood kleuren en voeg de sjalot, knoflook en het venkelzaad toe. Bak dit ongeveer 3 minuten.
Meng de saus van de gambaschaal met de Pastis en de kruiden. Roer de rest van de boter, citroensap, zout en peper erdoor.
Serveer de warm gehouden pasta in een diep bord leg op ieder bord 4 gambarsquo;s, verdeel de saus erover. Garneer met de Spaanse peper, dille, een schijfje citroen, peper en zout.