Thaise preicurry met koolvis

Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g koolvisfilet (diepvries), ontdooid en in blokjes
  • 300 g pandanrijst
  • 2 el olie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 preien, in ringetjes
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • handvol basilicumblaadjes

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut, tot de geuren vrijkomen.
  • Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Leg de koolvis in de curry en stoof in 6 minuten zachtjes gaar.
  • Schep de rijst op 4 borden en verdeel de curry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
  • Per persoon 2480 kJ / 590 kcal / 24 g eiwit, 25 g vet, 67 g koolhydraten
  • Variatietip Vervang de prei door courgette of paprika. Broccoli, sperziebonen en groene asperges zijn ook heerlijk, kook deze groenten eerst 4 minuten voor.
Trefwoord hoofdgerecht, koolvis, thais