400 g koolvisfilet (diepvries), ontdooid en in blokjes
300 g pandanrijst
2 el olie
1 rode ui, gesnipperd
2 preien, in ringetjes
2 el Thaise rode currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
handvol basilicumblaadjes
Instructions
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut, tot de geuren vrijkomen.
Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Leg de koolvis in de curry en stoof in 6 minuten zachtjes gaar.
Schep de rijst op 4 borden en verdeel de curry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Per persoon 2480 kJ / 590 kcal / 24 g eiwit, 25 g vet, 67 g koolhydraten
Variatietip Vervang de prei door courgette of paprika. Broccoli, sperziebonen en groene asperges zijn ook heerlijk, kook deze groenten eerst 4 minuten voor.